
כל מי שמקבל תגובות לסטטוסים ולציוצים שהוא מפיק באינטרנט, יודע מה גדולה חשיבותו של קהל נאמן. כשמדובר בעסקים החשיבות הזו גדלה שבעתיים, שכן תפיסת תשומת הלב של קהל היעד שלכם עושה יותר מסתם נעים; היא מייצרת הכנסות ומאפשרת לעסק להמשיך ולהתקיים.
הנה כמה נתונים מעניינים אודות שיווק במייל (clickz, 3.7.14):
- 77% מהצרכנים מעדיפים לקבל מידע שיווקי באמצעות המייל (לעומת 6% במדיה חברתית ו-5% בהודעות טקסט בנייד).
- על כל 1$ של השקעה בשיווק במייל, החזר ההשקעה עומד על 40$ (נכון ל-2011).
- כרבע מחשבונות האימייל הם חשבונות ארגוניים, מה שהופך את השיווק במייל למתאים ביותר לעסקי B2B ולערוץ שיווקי ישיר עם צרכנים.
בעידן של אמצעי שיווק מתוחכמים, כמו שיווק מחדש (רימרקטינג) או פרסום מותאם-מיקום בסלולר, דיוור באימייל נשמע כדינוזאור עתיק וחסר תועלת ("כל כך 1998" אם נרצה להגזים); אבל למעשה ההפך הוא הנכון. השקעה בלקוחות קיימים יעילה וזולה יותר מאשר הניסיון להגיע ללקוחות חדשים, והיא גם צפויה להסתיים ביותר מכירות (הרי לא צריך לשכנע את המשוכנעים).
למה צריך בכלל שיווק במייל?
מטרתו העיקרית של עלון מידע היא לשמר לקוחות קיימים, אם כי לעתים הוא יכול גם להביא לנו לקוחות חדשים. לפיכך מי שמשקיע כראוי בניוזלטר מעוצב ומעניין – מרוויח כמה יתרונות בו-זמנית:
אז איך עושים ניוזלטר?
הנה כמה שלבים אפשריים בדרך למטרה:
- רישום – מכיוון שחוק הספאם אוסר על איסוף מידע לצורכי הפצה של מידע, יש לאפשר לגולשים להחליט האם להירשם לניוזלטר שלכם. ניתן לעשות זאת על-ידי הצבה של טופס צור קשר קצר וידידותי, עם אפשרות סימון לקבלת מידע לאחר הרישום. הטופס יכול להיות חלק אינטגרלי מהאתר שלכם, או חלק מקמפיין פרסום בתשלום שזו מטרתו (או חלק ממטרתו).
- פורמט – החליטו מראש באיזו צורה להגיש את המידע. ניוזלטר יכול להיות ארוך ומתיש או קצר ולעניין. אם אתם עיתון מקצועי, כתבות ארוכות יתקבלו בברכה; אם אתם עסק למכירה ולתיקון של סמארטפונים, רצוי להציע "נגיסי מידע" מעניינים וקצרים בשילוב מוצר היום. התאימו את הפורמט לקהל היעד ולתחום בו אתם עוסקים.
- עיצוב – אם יש לכם לוגו ומיתוג קיימים, השתמשו בהם גם בניוזלטר. אין טעם לשלוח ללקוחותיכם עלון מידע מעניין מאוד, שאותו הם לא יקשרו עם העסק שלכם. הרי כל המטרה היא לתת ערך מוסף כלשהו ללקוח, מעבר לרכישת מוצרים ו/או שירותים. העיצוב צריך להיות פשוט, רצוי מחולק למספר אזורי תוכן ברורים ומובחנים אלו מאלו, וזאת כדי לא ליצור עומס ויזואלי על הגולש, דבר שעלול גם לגרום לו לסגור את העלון.
- תוכן – הכול תלוי בסעיף 1, שהוא הפורמט שעליו החלטתם מראש: האם כתבות ארוכות ואינפורמטיביות אודות מגוון נושאים מקצועיים? או שמא טקסט שיווקי שמנסה לייצר מכירה? במידה שמדובר בטקסט שיווקי, כדאי מאוד להקפיד על כללי הכתיבה השיווקית (רצוי בנוסח AIDA הפשוט והיעיל), ונסחו כותרות אטרקטיביות במיוחד. הציעו ללקוחותיכם מידע שלא היו מקבלים מעסקים אחרים בתחום, כגון "7 טיפים לאיפור מוצלח" או "כל הדרכים לאתר סמארטפון מרחוק". המידע הזה יגרום להם להקליק, יהפוך אתכם לסמכות מקצועית בעיני לקוחותיכם, ואף יוכל לסייע לכם להגדיל מכירות כאשר תציעו זאת.
- מובייל – כמו תמיד באינטרנט של ימינו, הכול צריך להתאים גם למכשירים ניידים (סמארטפונים וטאבלטים). לפחות 66% מהמיילים נקראים כיום במכשירים ניידים (Marketing Land, 9.5.14), לכן ודאו שהעיצוב והתוכן של כל ניוזלטר יותאמו למובייל, רצוי באמצעות עיצוב רספונסיבי.
- הפצה – כיום לא חסרים ערוצי הפצה דרכם ניתן לשלוח את עלון המידע שלכם: מתוכנות ניוזלטר ייעודיות המפיצות את העלון לאלפי משתמשים בו-זמנית (רב-מסר, Mail Chimp החינמית ועוד), וכלה בכל אפיקי המדיה החברתית (פייסבוק, טוויטר, לינקדאין, גוגל). כיום יש מספר שירותי הפצה ברשתות חברתיות ובבלוגים, חלקם חינמיים (Hootsuite) וחלקם בתשלום (T-Roo). בחרו את השירות המתאים לכם ולתקציבכם.
בהצלחה!
מאת עמית אדלר